Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво не харесвам в 156-цата?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 1.Много слаба ходова част - или много гадни пътища и слаган еВтинджос
    2.Много лоша маневреност. - ами тя не е със задни въртящи се колела
    3.Много лоша електроника ,малко влага и почват проблемите от всякакво естество - БОШ, като при повечето други
    4.Много слаби копчета за стъклата чупят се често.- три коли и нито едно счупено. Дали проблемът не е другаде?
    5.Много слаб механизъм за стъклата късат се често въженцата. - нямам скъсано на нито една
    6.Много слаби амортесиорчета на задния капак постоянно се чупят. - съгласен, и на предния капак.
    7.Много ефтини като изработка емблеми избеляват за няколко години. - избеляват, ако седят постоянно на слънце и чакат купувач
    8.Много не качествени материали по интериора сеннците се чупят често. - предупреждавам женските да не си слагат краката на сенниците, а качествените материали струват яко пари
    9.Много лоша видимост в огледалата - като на всяка друга е
    10. Много слаби и капризни мотори със скъпо обслужване и същевременно без никакви що годе добри характеристики ,говорим за бензиновата гама. - съгласен
    11. Много тесна вътре за кола от неииния клас. - няма да ни бягат к..воляците я
    12.Много кофти разположение на предния номер.- Егати проблемът!!!
    13.Много слаби дръжки на задните врати - нямам счупена за 3 години
    14 Харчат доста, но пък тръпката си е велика. Звука на Алфа си е звук. (Не говорим за Мазерати и т.н.)
    Last edited by NightRider; d.m.y г., 23:25. Основание: Уточнение
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

• Първоначално публикувано от borko.k Покажи съобщение
      Дай сега да фърлим един боб или да гледаме на кафе дали съм карал или карам в момента.Просто исказвам мнение без намерението да влизам в някакви спорове.Със здраве.
      А за това което си описал като недостатъци мисля,че малко преувеличаваш,да не говорим че за мен 1-2 неща са даже плюсове.
      Да колега без да спорим 156 не е алфа ромео и ако ти не си карал истинска Алфа просто не знаеш какво трябва да очакваш от марката и понеже я няма вече ние които сме имали щастието да караме алфа сме разочаровани. Аз бях много неприятно изненадан преди 9 години когато си купих първата 155 и намерих вътре ключетата за чистачките и мигачите като на фиат типо Първата ми мисъл беше до тука ли стигнахме да слагаме фиатски части. Нямах и представа че ще стигне още много по зле.
      155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

• Първоначално публикувано от akirilov Покажи съобщение
        Не харесвам малката жапка - но за сметка на това има място за дългокрака жена!
        А така, а така..... браво колега. Това трябва да се премести в темата "Какво харесвам в 156"
        Alfa Romeo - 156 - 1999 - 1.8 16V Twin Spark

Comment

• Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
          2.Много лоша маневреност. - ами тя не е със задни въртящи се колела
          Не съм съгласен, това не е единствената кола с предно.
          Last edited by fnt; d.m.y г., 10:49.
          sigpic
          SCUDERIA ITALIA
          BMW 5-er
          BMW 7-er
          Fiat GP

Comment

• Първоначално публикувано от fnt Покажи съобщение
            Абсолютно...156-цата е все едно да обръщаш автобус в квартална уличка....уникална кочина по тоя параграф....
            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
              ...Първата ми мисъл беше до тука ли стигнахме да слагаме фиатски части. Нямах и представа че ще стигне още много по зле.
              Мисля, че за добро на марките са се обединили фиат,алфа, ланча, в противен случай поне за едните може би, щеше да е угрозата да станат, като други марки чужда собственост, като всъщност мини май са с най-добра съдба-собственост на БМВ, СААБ също е с нерадостна съдба, фалит или най-много да го "съживят" някои китайци...
              Last edited by Liminat; d.m.y г., 11:25.
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Не ме разбра - със задни колелета за завиване като електрокарите. Иначе завива доста добре

---------- Post added at 12:40 ---------- Previous post was at 12:36 ----------

Фиат, Ланчия, Алфа, Ферари са едно. Освен това Алфа през 90-те беше различна. Докато сега си е по-близо до Ферари с нововъведенията. Не напразно фолксваген искаха да купят само Алфа Ромео
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

........ Иначе завива доста добре
                  Няма спор че завива, ама чак добре. Но можем да поспорим за маневреността.
                  sigpic
                  SCUDERIA ITALIA
                  BMW 5-er
                  BMW 7-er
                  Fiat GP

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka
                    Хората се гордеят с късата си рейка, която доближава още малко почти всяка "Алфа" до спортните коли, дори и комбитата, които с пълно право се наричат "СпортВагон"-и...
                    За вас това е недостатък..?
                    Да, "Алфа" определено не е за всеки...
                    Като искате да правите 3 обратни завоя на място, гледайте бакшишите какво карат и си купувайте такива коли, ама да класифицирате като "недостатък" едно от предимствата на "Алфа"...
                    Не бе, да карат на заден като искат маневреност. Алфата пак ще е бърза
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    0879369082

Comment

• НЕ съм съгласен с тези:
                      Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                      9.Много лоша видимост в огледалата
                      10. Много слаби и капризни мотори със скъпо обслужване и същевременно без никакви що годе добри характеристики ,говорим за бензиновата гама.
                      11. Много тесна вътре за кола от неииния клас.
                      12.Много кофти разположение на предния номер.
                      13.Много слаби дръжки на задните врати
                      9. И аз си мислех че има лоша видимост в огледалата докато не си ги настроих както трябва.
                      10. Не знам как може да кажеш такова нещо за Arese моторите , даже и имаш такъв .
                      11. Стига бе човек, аз съм 2 метра , трудно влизам в повечето коли. В 156 ми е ок.
                      12. Ако го лепнат симетрично ще развали дизайна или ще пречи на охлаждането.
                      13. Тази зима дотук няколко пъти ми замръзваха уплътненията на задните врати и трябваше да се дърпа силно - та мога да кажа че дръжките на задните врати само изглеждат слаби.
                      ...

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka
                        Хората се гордеят с късата си рейка, която доближава още малко почти всяка "Алфа" до спортните коли, дори и комбитата, които с пълно право се наричат "СпортВагон"-и...
                        За вас това е недостатък..?
                        Да, "Алфа" определено не е за всеки...
                        Като искате да правите 3 обратни завоя на място, гледайте бакшишите какво карат и си купувайте такива коли, ама да класифицирате като "недостатък" едно от предимствата на "Алфа"...
                        Батка аре стига, радиуса на завой просто е скандален...пък да ти имам и директното управление....ни е п*тка, ни е к*р...травеститска му работа....

OEM & Ventura Garage
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                          Батка аре стига, радиуса на завой просто е скандален...пък да ти имам и директното управление....ни е п*тка, ни е к*р...травеститска му работа....
                          Не се хаби, темата е " Какво не харесвам в 156-цата?" , а не да ми се чете лекция, кое за какво е направено и как да карам. Едно от основните неща, които трябва да ти дава автомобила е удобство.
                          sigpic
                          SCUDERIA ITALIA
                          BMW 5-er
                          BMW 7-er
                          Fiat GP

Comment

Не се хаби, темата е " Какво не харесвам в 156-цата?" , а не да ми се чете лекция, кое за какво е направено и как да карам. Едно от основните неща, които трябва да ти дава автомобила е удобство.
                            Aбе заеби...при тва аз съм с по-врътливата рейка...има разни 56-ци дето са още по-зле...

А и тва, дето много му се кефите, СпортВагон ми звучи малко като ЧестенЛъжец....то и за тва и рейката му е такава, и багажника също, от много зор (дет вика ОЕМ-а) да ебат дявола, накрая едно нищо са свършили....
                            Last edited by Satanism; d.m.y г., 13:51.

OEM & Ventura Garage

Comment

• Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                              Aбе заеби...при тва аз съм с по-врътливата рейка...има разни 56-ци дето са още по-зле...

А и тва, дето много му се кефите, СпортВагон ми звучи малко като ЧестенЛъжец....то и за тва и рейката му е такава, и багажника също, от много зор (дет вика ОЕМ-а) да ебат дявола, накрая едно нищо са свършили....
                              А ти защо си със SW?
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              0879369082

Comment

А ти защо си със SW?
                                Щото изглежда уникално

Това не ми пречи да съм обективен за всичките му косури...а те са бая....

OEM & Ventura Garage

Comment

Working...
                                X